5.1 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Sebija Izetbegović: Teško je razgovarati sa neznalicama

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u prvom satu održavanja pretvorila se u nastavak press konferencije koju je 28. januara održala opozicija u ovom Parlamentu, gdje se tražila posebna tematska sjednica o stanju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

SDP-ov Damir Mašić je insistirao na novom terminu i zakazivanju sjednice, i to u što kraćem roku. Odgovor nije dobio – uz obrazloženje da određene zdravstvene institucije nisu poslale izvještaj o radu.

Komentar na jučerašnje, ali i današnje optužbe opozicije, dala je i Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

“Stanje u KCUS-u nije tajna, transparentan rad u svakom smislu, ali je veliki problem razgovarati sa ljudima koji su u opoziciji, osobito ako su neznalice kao što su pokazali Mašić i Ćudić. Svaka rečenica im počinje i završava sa šokantno. Ništa u našem radu nije šokantno, šokantno je ono što smo zatekli na KCUS-u, cifre u kojima su reprezentacije iznosile do pola miliona KM godišnje”, rekla je Izetbegović.

Ona je kazala da kada je došla na KCUS našla nestašicu lijekova i materijala za rad, kao i užasavajuće uslove za rad osoblja i boravak pacijenata.

SDP je ranije poručio da je namjera SDA da neodržavanjem sjednice o stanju na KCUS-u od javnosti i izabranih predstavnika građana zaštite svoje kadrove u toj instituciji.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe