Sebija Izetbegović o 2020: Bolje smo se nosili sa pandemijom od bogatijih zemalja

IZVORklix.ba

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Sebija Izetbegović u svom Facebook statusu zahvalila se svim saradnicima.
Bili smo izvrsni u nimalo laganim okolnostima. Infektologija, anestezija i reanimatologija, dijagnostika – vi ste bili kruna našega rada u pandemiji. Sve ostale klinike i službe, svi uposlenici koji su pomagali, bili su dio ukrasa te krune. Naši mladi specijalizanti, hrabri i predani u trijažnim šatorima skupa sa medicinskim sestrama i tehnicarima na prvoj liniji. Divni, stručni, predani i hrabri – hvala vam. Čast mi je predvoditi vas.

Građanima se zahvalila na strpljenju u teškim okolnostima pandemije, a onim bolesnima poželjela je brz oporavak.

Zajednički smo se nosili sa ovom opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatijih zemalja. Molim vas da nastavimo tako, možda i malo bolje, do skorog dolaska vakcine.
Osvrnula se i na zemljotres koji je potresao Hrvatsku, na migrante, a zahvalila se i medijima

Svima, u zemljotresom pogođenim dijelovima Hrvatske, želim da što prije nađu svoj mir i obnove svoje domove. Migrantima da stignu u zemlje EU kamo su i naumili, sa što manje patnje i boli.

Medijima se zahvaljujem na korektnom i nepristrasnom izvjestavanju. Hvala što mi pomažete da budem jaka i istrajna u borbi za bolji zdravstveni sistem i da ostvarim ciljeve koje sam zacrtala.
Danas, 31.12.2020. u KCUS 267 uposlenika brinuće se o bolesnicima. Mi uvijek radimo za dobrobit naših građana.
Na kraju svog statusa svima je poželjela sretnu Novu godinu.

Njenu OBJAVU prenosimo u cjelosti.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe