7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

SDA USK: Usvojiti budžet i fokusirati ga na zdravstvo i saniranje posljedica pandemije

IZVORklix.ba

Jasmin Musić šef kluba SDA USK izjavio je kako nije vrijeme za politiku i da ljudi moraju znati da njihove plate nisu ugrožene.

“Moramo misliti i o tome šta će biti poslije pandemije, pošto ćemo se svi u jednom trenutku vratiti uobičajenom životu.Vidim da se opoziciju pokušava animirati nekim izjavama, što smatram da je krajnje neozbiljno. No, to u ovom trenutku nije ni bitno. Trebamo zajedno sjesti, usaglasiti se i usvojiti budžet jednoglasno. SDA je uvijek bila konstruktivna opoziciona stranka pa tako i u ovim teškim trenucima želimo ponuditi jedno takvo rješenje. Spremni smo podržati budžet USK za 2020. godinu ukoliko se usvoji nekoliko amandmana kojima bismo značajna sredstva usmjerili u borbu sa pandemijom i njenim posljedicama”, dodao je Musić.

Klub SDA je pripremio amandmane na Prijedlog Budžeta USK za 2020. godinu, kojima bi u ove svrhe bilo usmjereno šest miliona KM. Prema prijedlogu SDA, pola tog iznosa bilo bi namijenjeno za podršku zdravstvu, dok bi preostala tri miliona otišla u oporavak privrede i poljoprivrede od posljedica pandemije.

“Neophodni novac osigurali bismo preraspodjelom različitih grantova, odnosno kroz ukidanje famoznih projekata zastupnika. Apsolutni prioritet trebaju biti zdravlje i privreda. Ne može se baš u ovogodišnjem budžetu grant za Kantonalnu bolnicu smanjiti sa dva miliona na 750 hiljada KM kao što predviđa Vladin prijedlog. Drugim riječima, SDA nudi podršku budžetu samo uz uslov da budžetski novac ne bude rasipan na predizbornu kampanju već da bude namijenjen za rješavanje gorućih problema građana našeg kantona”, zaključio je Musić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe