Savjesni građani očistili put prema historijskom mjestu Grabež

Piše: KRAJINA.BA

U nedelju 10.05.2020. godine, na inicijativu Predsjednika MZ Ružica i Planinarskog društva Grabež napravljena je velika akcija proljetnog čišćenja ovog historijskog mjesta za sve građane Bihaća i okoline.

Nažalost, put prema Grabežu je vremenom postao odlagalište otpada i divlja deponija nesavjesnih građana. Međutim, nakon što je vojska sanirala put, u nedelju se okupio jako velik broj građana, kako lokalnog stanovništva, tako i bivših boraca, komandanata, političara pa čak i lovci sa Vinice, Čekrlija i Ružice koji su iskoristili lijepo vrijeme i došli da pomognu da se očisti okolina puta do Grabeža.

Treba naglasiti da je najstariji učesnik ove akcije bio 74-godišnji Juso Bećirspahić koji je bez obzira na godine ravnopravno radio sa mlađim učesnicima.

Juso Bećirspahić

Za kraj, zahvaljujemo se svima onima koji su se odazvali akciji čišćenja divljih deponija, a posebno komandantu Hamdiji Abdiću, političarima Asmiru Budimliću, Vildani Alibabić i Arnelu Kozlici, Ibri Dizdariću, Hasanu Šariću kao i svim lovcima, planinarima i svim ostalim koji su dali svoj doprinost u ovoj akciji.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]