5.3 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina USK

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona organizovao je danas, u Bihaću radni sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina.

Kako je riječ o prvom oficijelnom sastanku sa nosiocima izvršne vlaste u gradovima i općinama, nakon održanih lokalnih izbora, premijer Ružnić čestitao im je izbornu pobjedu i izrazio želje za uspjeh u radu, a na današnjem sastanku su razgovarali o aktivnostima Vlade Kantona koje su direktno vezane za inicijative pristigle iz lokalnih uprava.

Gradovi i općine su najbliži građanima i zato je od izuzetnog značaja da čujemo mišljenja, sugestije i razmotrimo projekte koje lokalne uprave nominiraju kao prioritetne za razvoj, kazao je premijer USK.

Saradnja, u interesu svih građana i razvoja Kantonau cjelini treba da bude matrica ponašanja i ta sinergija pomoći će da se gradi dobar sistem i postigne kvalitetan iskorak, stava su gradonačelnici Bihaća i Cazina Šuhret Fazlić i Nermin Ogrešević i načelnici Bosanske Krupe, Ključa i Bosanskog Petrovca: Armin Halitović, Nedžad Zukanović i Mahmut Jukić.

Princip zajedničkog rada temeljiće se na redovnim konsultacijama o aktivnostima Vlade Unsko-sanskog kantona, a u cilju unaprijeđenja saradnje lokalnog i kantonalnog nivoa.

Za naredni sastanak delegirane su teme iz resora građenja, koji, po mišljenu gradonačelnika i načelnika, treba snažnije podsticati radi proaktivne uloge u stvaranju ambijenta za ulaganja i razvoja privrede te modaliteta podsticanja javnih projekata od interesa za razvoj.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe