Saopštenje za javnost PoMAK-a

Svjedoci smo situaciji u koju nas je dovela pandemija #Covid19 virusa i rapidnom povećanju broj oboljelih u posljednih nekoliko dana. Test je pokazao kako je naš gradonačelnik Šuhret Fazlić također pozitivan na COVID-19.

Gradonačelnik gospodin Šuhret Fazlić se javnosti kratko obratio slijedećim riječima:

Poštovane sugrađanke, sugrađani, prijatelji, saradnici i poznanici dužan sam vas obavijestiti da sam sinoć dobio rezultat svog testa na koronavirus koji sam uradio u petak i isti je pozitivan. U samoizolaciji se nalazim od petka kada sam osjetio blage simptome. Osjećam se dobro i simptomi koje sam do sada razvio skoro se ne razlikuju od obične prehlade. Naredne dane ću provoditi u kućnoj izolaciji i nastojati sa svojim saradnicima iskoordinirati neodgodive obaveze. Prema preporuci, svi kojima sam prije petka bio u ličnom kontaktu trebaju obratiti pažnju na pojavu eventualnih simptoma, a dodatnu pažnju usmjeriti na zaštitu osoba oko sebe. Budite pažljivi, čuvajte sebe i svoje najbliže, pridržavajte se propisanih mjera i upustava, kontakte svedite na minimum”, poručio je Šuhret Fazlić.

Kako nam je svima poznato, on je snažan i hrabar čovjek, pa očekujemo njegovo brzo ozdravljenje. Dok čekamo njegov oporavak nastavljamo naše planirane aktivnosti i rad za Grad.

Gradonačelniče, želimo ti brz oporavak!

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe