14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

Saopćenje za javnost Općinske organizacije SDA Velika Kladuša

Cijeneći vanredne okolnosti izazvane pandemijom COVID-19 i negativne posljedica s kojima se globalno i lokalno bore sva društva, a u kontekstu posljednjih dešavanja na području općine Velika Kladuša, OO SDA Velika Kladuša podsjeća općinske institucije i Štab CZ na imperativnu obavezu zakonitosti u radu i odgovornosti za zdravlje građana općine Velika Kladuša.

U ovako ozbiljnim momentima mora se osigurati rad struke u borbi spram pandemije, te nesmetan rad izabranim zvaničnicima kako bi se omogućilo djelovanje svih kapaciteta kojima lokalna zajednica raspolaže.

U ovom momentu potrebno je raspoloživa sredstava Budžeta i sredstva posebne namjene odgovorno usmjeriti na prevazilaženje situacije u kojoj se nalaze građani općine Velika Kladuša, te ekspresno pomoći ustanove koje se najneposrednije bave prevazilaženjem bolesti COVID-19.

OO SDA Velika Kladuša podržava stav Kolegija Općinskog vijeća Velika Kladuša da se građanima s područja općine Velika Kladuša osigura boravak u privremenom karantenu na prostorima naše općine, te poziva općinske i kantonalne institucije da odgovore ovom zahtjevu a u skladu s raspoloživim sredstvima uz maksimalno poštivanje struke u smislu poštivanja epidemiološke situacije.

OO SDA Velika Kladuša pozdravlja pravovremen odgovor i donesene mjere Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a koje se tiču poljoprivrednih proizvođače i proljetne sjetve.

Građane općine Velika Kladuša pozivamo na poštivanje mjerodavnih kriznih štabova i zdravstvenih ustanova, a ciljem očuvanja zdravlja.

Narod Kladuše u svoj historiji prolazio je kroz različite nedaće, stoga sve nas pozivamo na jedinstvo i solidarnost koja će nam pomoći da i ovo stanje zajedno prevladamo.

Izvor: reprezent.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe