Sanski Most novo žarište u USK! Osam pacijenata i vozač sanitetskog vozila zraženi koronavirusom

Osam bubrežnih bolesnika iz Sanskog Mosta, koji putuju na hemodijalizu u Prijedor, zaraženo je virusom korona, pokazali su rezultati testova pristiglih iz UKC-a u Sarajevu.
Također, rezultati su pokazali kako je zaražen i vozač sanitetskog vozila kojim HEM0DIJALIZNI pacijenti putuju, tako da je ukupno devet osoba iz istog klastera zaraze.

Prije nekoliko dana evidentirana su dva hemodijalizina pacijenta inficirana virusom korona,, te su hospitalizovani na infektivnom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću.
„ Rezultati uzetih uzoraka pokazali su kako su svi pacijenti koji su putovali istim vozilom na HE0MDIJALIZU inficirani. Osim pomenute dvije osobe, ostali su s lakšom kliničkom slikom i nalaze se u kućnoj izolaciji, a u toku je testiranje njihovih kontakata“, istakla je Sanda Čekić, direktorica Doma zdravlja u Sanskom Mostu.
„ U narednom periodu njima će hemodijalizni tretmani biti pružani u Kantonalnoj Bolnici u Bihaću, istakla je Čekićeva.

Inače, od prije četiri godine hemodijalizni tretmani bubrežnim bolesnicima iz Sanskog Mosta pružaju se u opštoj bolnici u Prijedoru, koja je mnogo bliža od Kantonalne bolnice u Bihaću.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe