Sanski Most domaćin Sportskih igara mladih

Na igralištu Partizan u Sanskom Mostu u narednu srijedu, 22. jula, će se održati Sportske igre mladih. Takmičenje će biti održano u nogometu za generacije 2005. godište i mlađi, te 2009. godište i mlađi igrači. Ovo je prvi put da je grad na devet rijeka domaćin jednom od najvećih amaterskih sportskih događaja u ovom dijelu Evrope.

Kako nas je upoznao Feird Kuželj, koordinator sportskih igara mladih u Sanskom Mostu, cilj je omogućiti svim osnovcima i srednjoškolcima učestvovanje u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom ljeta.

Kuželj naglašava da su prijave za učešće na Sportskim igrama mladih u Sanskom Mostu počele danas, a zainteresirani nogometaši svoje ekipe mogu prijaviti još sutra i to isklučivo putem linka. Specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH, a partneri Igara su Nogometni savez Bosne i Hercegovine i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Sportske igre mladih promovišu način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao alternativu svim mogućim negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladih.

Pobjednici svih regionalnih turnira takmičenje će nastaviti u Sarajevu uz besplatan prijevoz, smještaj, organizaciju takmičenja i zabavne programe, a pobjednici u Sarajevu će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na takmičenjima u Splitu

. Još jednom pomenimo, prijava za turnir počela je i danas i traje još sutra, i to isključivo preko interneta na link http://prijava.igremladih.org/bih/.

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe