Sanski Most bio domaćin 3. kola Ženske omladinske lige BiH

U Sanskom Mostu su proteklog vikenda održani dani košarke. Naime, u okviru Ženske omladinske lige BiH takmičile su se juniorke i djevojčice iz osam bh. klubova koje ovim projektom stiču vrijedna igračka iskustva i nova prijateljstva.

ŽKK „Sana“ iz Sanskog Most je u okviru 3. kola Ženske omladinske lige BiH proteklog vikenda ugostio mlade košarkašice iz nekoliko bh. gradova. Tako su u subotu u Gradskoj dvorani odigrane četiri utakmice selekcija mini basket – uzrast 2010. godište i mlađe djevojčice, a pored domaćina još su se takmičile dvije zeničke ekipe „Zenica“ i „Čelik, te ekipa „Promo“ Donji Vakuf.

Prema riječima Maje Lokmić, trenerice u ŽKK „Čelik“, radi se o izuzetno značajnom projektu za najmlađe košarkašice koje su budućnost bh. košarke. Naime, takmičenja za djevojčice bila su izuzetno rijetka, a djeca tog uzrasta vape za takmičenjem, igrom i druženjem i s toga je odlučeno da se napravi liga turnirskog tipa kako bi svima dali motiv da nastave sa predanim radom i zalaganjem. Trenerica Lokmić kaže da će male košarkašice imati jedno vrijedno igračko iskustvo i da će steći nova prijateljstva. U proteklu nedjelju u sanskoj Gradskoj dvorani su na parket izišle i juniorke četiri kluba, a pored igračica „Sane“ još su se takmičile njihove vršnjakinje iz ekipa „Stars“ Gračanica, „ Star z “ Tuzla i „ABC“ Zenica“.

Govoreći o Ženskoj omladinskoj ligi BiH, Amel Muratović, trener tuzlanske ekipe „Start z“ je istakao da se uz druženje upoznaju i novi košarkašk prijatelji. On je istakako kako su ovakvi sportski događaji dobri za razmjenu iskustava i sistema rada unutar klubova, kao i moguća dugoročna suradnja. Recimo, da su i juniorke i selekcija mini basket ŽKK „Sana“ doživjele poraze, ali to je bilo i za očekivati jer su igrale protiv starijih igračica, a uz to i klubova čije igračice imaju dugogodišnje iskustvo.

S toga je trener Emir Lasić zadovoljan i naglašava da je tek prva godina takmičenja za njegove pulenke u ovoj ligi i veoma je teško jer su protivničke ekipe iz većih sredina, a pojedini klubovi su članovi Premier lige. Kako ističe, u klubu su svjesni da se ne može napraviti neki podvig, ali bit je da se igra protiv jačih i da se uči. Na kraju recimo, da je turnir protekao u fer i sportskoj igri i u potpunosti je opravdao očekivanja, a ŽKK „Sana“ zaslužuje čestitke za dobru organizaciju. Sanske košarkašice nove prvenstvene utakmice imaju u narednoj godini. Juniorke se u januaru u Gračanici sastaju sa tomošnjim istoimenim klubom i ekipama „Play off“ Sarajevo i ŽKK „Vitez“, dok će selekcija mini basket u februaru u Bugojnu igrati protiv domaćina Iskre i ekipe „Jumper“ iz Zenice.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe