Salah još jednom pokazao ljudsku veličinu

Napadač engleskog prvaka Liverpoola Mohamed Salah donirao je kisik i hitnu pomoć svom rodnom selu u egipatskoj regiji Gharbia, pomažući mještanima da liječe oboljele od COVIDA-19 dok se zemlja bori s drugim valom zaraze.

I sam Salah je bio pozitivan na koronavirus u novembru prošle godine.

“U dobrotvornoj organizaciji Mohamed Salah imamo 14 boca s kisikom. Tu su da pomognu ljudima u selu Nagrig [Salahovom rodnom gradu], kao i onima iz okolnih sela“, rekao je Hassan Bakr, voditelj dobrotvorne organizacije.

Bakr isporučuje bicikle s kisikom izravno u domove pacijenata.

“Imamo i ambulantnu jedinicu koju je izgradio Mohamed Salah, a koja djeluje od srpnja 2020 … ovo nam je također pomoglo tijekom širenja koronavirusa, prilikom prijevoza pacijenata u izolacijske bolnice.”

Salah održava duboke veze s malim, siromašnim selom u kojem je odrastao, nekih 130 kilometara sjeverno od Kaira, i svake godine donira oko 64 000 američkih dolara dobrotvornoj zakladi Mohamed Salah.

U Egiptu je zabilježeno 150.753 zaraženih i 8.249 smrtnih slučajeva od početka pandemije prije više od 10 mjeseci. Međutim, zdravstveni službenici tvrde da je stvarna brojka vjerojatno puno viša zbog relativno niske stope testiranja na koronavirus i isključenja rezultata privatnih testova.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe