18.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Rotary klub Bihać donirao novčana sredstva Umjetničkoj školi u Bihaću

Škola koja predstavlja svojevrsni rasadnik talenata, te obogaćuje kulturni život grada Bihaća, uskoro će dobiti nove muzičke instrumente. Sredstva u iznosu od 4000 maraka prikupljena su prodajom ulaznica, za koncert koji je održan u decembru prošle godine.

– Svi znamo da je muzika, odnosno umjetnost jako skupa, da su instrumenti jako skupi, tako da taj dio sredstva, tako da kažem, kap u moru onih naših potreba koje mi imamo i koje trebamo, kaže Adnan Busuladžić, – v.d.direktora Umjetničke škole „Nusret Keskin-Braco“

Ideja za održavanje koncerta potekla je od bihaćkih rotarijanaca, koji djeluju isključivo za dobrobit lokalne zajednice. Koncert je održan u decembru prošle godine, a želja organizatora je da ovaj koncert postane tradicionalan.

– Cilj je bio da Bihać dobije jedan fini ozbiljan koncert, da se uključi lokalna zajednica, da prati takvu vrstu aktivnosti, a pored toga jedna dodatna stvar jeste da smo omogućili učenicima i profesorima da sviraju pred određenim auditorijem, pred publikom, tako da smo sve stvari uspjeli spojiti u jedno, – kaže Amel Muslić, predsjednik RC Bihać.

Svaka pomoć ovoj ustanovi je dobrodošla, tvrdi Busuladžić. Nova oprema i instrumenti služit će profesorima i učenicima, ali ono što nedostaje gradu Bihaću jeste koncertni klavir.

– Mi smo jedini grad, ja mislim u BiH, koji ima status grada, a nema koncertni klavir, da mogu gostovati umjetnici, kako domaći, tako i umjetnici svjetskog glasa, koji su vrhunski, – tvrdi Busuladžić.

Rotary Club nastavlja sa svojim aktivnostima i akcijama koje služe lokalnoj zajednici. U toku su pripreme za njihovu najpoznatiju manifestaciju Rotary kanjon.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe