Ronaldo nakon samo šest mjeseci želi napustiti Saudijsku Arabiju, ali postoji veliki problem

IZVORklix.ba

Avantura Cristiana Ronalda u Saudijskoj Arabiji mogla bi se završiti prije nego što se očekivalo. Nakon samo pet mjeseci, Portugalc je spreman prije vremena napustiti klub Al Nassr, ali postoji jedan veliki problem koji bi ga u tome spriječio.

Kako piše Mundo Deportivo, Ronaldo nije zadovoljan kako se odvijaju u klubu iz Rijada i rado bi se vratio u Evropu, ali međutim, postoji veliki problem.

Portugalski igrač je potpisao ugovor za monstruoznih 200 miliona po sezoni i u slučaju raskida bez opravdanog razloga, dobio bi maksimalnu kaznu i plaćao bi penale Al Nassru za preostale dvije godine ugovora.

Image

Naknada bi se obračunala uzimajući u obzir nacionalno zakonodavstvo, karakteristike sporta i druge objektivne kriterijume. I ne samo to, pored obaveze plaćanja naknade, propis predviđa sportske sankcije za igrača koji raskine ugovor tokom perioda važećeg ugovora.

Kazna se sastoji od četiri mjeseca igranja bilo koje zvanične utakmice, što u sutonu Ronaldove karijere nije opcija koju bi mogao prihvatiti tek tako.

Ipak, na osnovu svega, teško je vjerovati da će doći do prijevremenog raskida saradnje Ronalda sa Saudijcima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe