Ronaldo dotegnuo Juventusu omču oko vrata

IZVORavaz.ba

Situacija u Juventusu iz dana u dan je sve gora. Niz detonacija pokrenula je ostavka Andree Anjelija, predsjednika Juventusa, koji je podneo je neopozivu ostavku, a njegov primer slijedili su najbliži saradnici. I zatim je klupko počelo da se odmotava, svaki dan se iznosi prljav veš iz torinskog kluba.

Stari dug
Juventusova uprava na odlasku je izdala revidirani finansijski izveštaj, podvučeni gubici za okvir od godinu (period od ljeta 2021. do ljeta 2022. godine) su 239.300.000 eura. Samo što je Bord direktora objavio podatke, UEFA je pokrenula istragu protiv “Stare dame” zbog finansijskih malverzacija. Našao se Juventus na tapetu zbog famoznog finansijskog fer-pleja, a omču oko vrata dotegnut će mu Kristijano Ronaldo.

Nalaze se Bjankoneri u najvećoj krizi još od Kalčopolija, a nesreća nikada ne dolazi sama i sada će svaka „ptica grabljivica“ tražiti dio svog kolača i željeti da naplati što prije ono što joj se duguje. Da ne bi bilo prekasno…

Prije nekoliko dana “Marca” je plasirala vijest da je Kristijano Ronaldo, sa koji je Mančester junajted raskinuo saradnju dok je na Mundijalu u Kataru, dobio pojačanu verziju ugovora od Al Nasra od koje staje pamet. Arapi su na sto stavili ponudu tešku 200.000.000 eura po sezoni, uključujući platu i novac od marketinških prava. A, ugovor bi bio oročen na dvije i po sezone.

To bi značilo da bi Kristijano Ronaldo, ukoliko stisne ruku čelnicima kluba iz Saudijske Arabije, zaradio 500.000.000 eura. I kao da mu to nije dovoljno, već je podsjetio agenta da mu Juventus nije isplatio 19.900.000 eura iz korona sezone. Ovu vijest plasirala je italijanska “Gazzetta”.

Smanjenje plate
Ronaldo se poziva na tajni dokument koji je potpisao sa Juventusom tokom 2020. godine. On je tada javno pristao na smanjenje plate, kako bi u teškom periodu klub lakše funkcionisao, ali je iza zatvorenih vrata, daleko od očiju javnosti i saigrača, potpisao da će mu torinski klub taj novac isplatiti.Portugalac je unajmio tim advokata koji će prvo ispitati situaciju u Juventusu i prouče bilanse, prije nego što uputi zvaničan zahtjev za isplatu. Sve dokumente Ronaldo potpisao je sa Andreom Anjelijem, koji je digao ruke od “Stare dame” i u procesu je napuštanja broda čiji je bio dugogodišnji kormilar.

Juventusov brod tone sve dublje i dublje, nova uprava će naslediti pozamašne dugove. Neće biti lako Bjankonerima da se izvuku iz živog blata u kome se nalaze, a neće biti ni iznenađenje ako se uskoro još neko iz tog perioda javi i krene sa potraživanjima.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe