Roditelji Džene, dvogodišnje djevojčice iz Kaknja, kojoj se ljekari bore za život: U operacionu salu je ušla svojim nogicama, sada je u komi!

IZVORavaz.ba

Doktori su nam rekli da za naše dijete nema nade. Samo uz Allahovu pomoć, i da je prebacimo u Trusku, da joj spase život. Ove potresne riječi izgovorili su za Avaz TV Amila i Muris Gadžun iz Lučana kod Kaknja.

Njihova dvogodišnja djevojčica Džena je životno ugrožena i ljekari na KCUS-u se bore za njen život.

Malena Džena je, kako su za Avaz TV kazali roditelji, iz privatne klinike “Bejtović” u ulici Branislava Nušića 166. u Sarajevu, koja je bila iznajmljena PZU “Halimić”, dovezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i sada je aparati održavaju u životu.

Čekali u automobilu
Inače, djevojčica je rođena sa spuštenim kapkom, te joj je prije godinu urađena operacija u Kantonalnoj bolnici Zenica. Operaciju je radila doktorica Nina Jovanović. Godinu nakon operacije došlo je do infekcije.

– Doktorica je rekla da se plastika koja joj je ugrađena mora izvaditi i da se mora raditi druga metoda. U Kantonalnoj bolnici (Zenica, op.a.) duga je lista čekanja. Ima veliki broj djece prije nje – kazala je Amila Gadžun, majka djevojčice.

Kako je dalje ispričala, na njihovo pitanje može li se to odraditi privatno, doktorica im je potvrdila da je moguće, te im je rekla i cijenu operacije. Ordinacija „Bejtović“ iznajmila je salu za operaciju timu doktora PZU “Halimić” koji su operirali djevojčicu.

– Mi smo novac sakupili uz pomoć familije. Operacija je bila zakazana za ponedjeljak. Odveli smo je. Rečeno nam je da će operacija trajati od sat do sat i po. Ostavili smo brojeve mobilnih telefona kako bi nas kontaktirali nakon operacije – nastavlja majka.

Dalje navodi kako im je rečeno da je djevojčica nakon operacije trebala odležati sat vremena, pa da se probudi iz anestezije. Oni su čekali u automobilu u neposrednoj blizini klinike.

– U međuvremenu smo vidjeli da se nešto dešava ispred klinike. Nismo znali šta je u pitanju. Otišli smo tamo, ušli smo i vidjeli da se nešto radi oko curice. Pitali smo šta se dešava, oni su nam rekli da je sve u redu, ali da će je poslati na Koševo da provjere zbog čega je došlo do zastoja rada srca – govori drhtavim glasom majka djevojčice Amila Gadžun.

Djevojčica je vozilom Hitne pomoći prevezena na KCUS, gdje je roditeljima rečeno da je djevojčica u nesvjesnom stanju, da je pala u tešku komu, te da će je zadržati na pretragama.

Braća pitaju za svoju seku
– Znamo da joj je mozak potpuno uništen. Kako je uništen i zbog čega, mi to ne znamo. Ona je potpuno zdrava došla na operaciju, imamo sve nalaze. Svojim nogicama je ušla u salu – naglašava majka Amila.

Djevojčica ima dvojicu braće, od 8 i 10 godina, i oni su, prema riječima roditelja, jako vezani za nju.

– Oni su u teškom psihičkom stanju zbog ovog gubitka. Pitaju za nju, tražili su slike da im pokažemo. Morali smo ih pripremiti, morali su znati šta ih čeka. Nestabilni su skroz – navode roditelji.

Pogledajte potresnu ispovijest roditelja malene Džene.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe