Robert Prosinečki progovorio o tome šta je pošlo po zlu na klupi BiH: Možda su ambicije bile veće od onoga što je reprezentacija u tom trenutku mogla

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, u razgovoru za Sportske novosti se dotakao i svoga boravka na klupi Bosne i Hercegovine.

Na pitanje novinara šta je to krenulo po zlu u reprezentaciji BiH, Prosinečki ističe da su možda neke ambicije bile veće od realnih dometa.

– Možda su neke ambicije bile veće od onoga što je u tom trenutku reprezentacija mogla. Mi smo jako dobro krenuli kroz Ligu nacija, a onda su došle kvalifikacije, utakmice za koje sam ja, a i svi mi, mislili da bismo ih trebali dobiti. A nismo, još smo i izgubili onu utakmicu protiv Armenije. Takve utakmice jednostavno moraš dobiti. Reprezentacija se nije plasirala na Euro kroz skupinu, nakon toga je imala veliku šansu kroz Ligu nacija, gdje, nažalost, opet nije uspjela, izgubila je na jedanaesterce, rekao je Robert Prosinečki za Sportske novosti.

“Veliki žuti” ističe da BiH može biti dobra reprezentacija, kompetitivna reprezentacija, koja se može boriti za odlazak na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo.

– Ne znam sad pristaje li baš riječ “odlična”. Pa tko to ima odličnu reprezentaciju? Samo nekoliko država. Ali, BiH može biti dobra reprezentacija jer ima mnogo pravih igrača i talenata. Dakle, ne mogu biti odlična reprezentacija, ali svakako mogu biti kompetitivna reprezentacija, koja se kroz kvalifikacije može boriti za velika natjecanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe