6.7 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Rijetka ptica pozirala poznatom fotografu iz Bužima: Sletjela je u Cazin, ali bez hedije u kljunu, građani nižu komentare! (FOTO)

Ako ste zadnjih sedmica i otvorili neku od društvenih mreža sigurno vas nije mogla zaobići vijest o rijetkoj ptici koja je sletjela u Cazin. Naime, navodno se radi o vrsti čijih jedinski je na svijestu ostalo oko 300. Ova brojka i podaci o njoj govore da smo, u neku ruku, i počašćeni dolaskom neobičnog nam gosta. A da je neobična-doista jeste.

Sve navode o izgledu iste svakako imate priliku provjeriti i na fotografijama u galeriji ispod teksta. Slutite već, na “druženje” s našim gostom pristigao je i jedan od najpoznatijih mladih fotografa iz Bužima. Džanan Kišmetović, poznatiji kao DOK, danas je fotografisao pomenutu zvijezde koja je u centru medijske pažnje.

Naš krilati “frend” je svakako hit u Bosni i Hercegovini, a Džanan je među prvim fotografama pred čijim objektivima je pozirala. Šalu na stranu, svakako smo navikli da je ova fotografska oprema iz Bužima, sa DOK logom uvijek prva na sceni. Redovno nas obraduje fotografijama od kojih zastaje dah. Ptica ćelavi ibis imena Nova je inače u ovom dijelu Evrope izumrla još u 17. vijeku. Sad se vratila i to iz Austrije preko Italije i Hrvatske. Prešla je dug put da bi vidjela cazinske ljepote i ukusne prirodne ptičije hrane.

Jedino pitanje je, naravno, zašto je došla bez hedije? Ovo su joj Cazinjani definitivno “uhatorili”. Draga Nova, ne ide se praznog kljuna u goste. Da znaš za ubuduće, a nama možda šale još uvijek nije dosta kao ni brojnim građanima koji komentarišu ovu posjetu na svakoj stranici na kojoj se njene fotografije pojave. Jedan od komentara koji nas je osvojio je bio o razlogu njenog dolaska. Pretpostavljaju, naime, da je tu zbog našeg Festivala kestena. A šta vi mislite?

Za kraj zahvaljujemo Džananu na umjetničkim djelima, posebnim fotografijama koje potpisuje.

“Pomozite nam da ga držimo na oku”-poručuju zadužene organizacije.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe