Rigorozne mjere zbog koronavirusa: Uveden policijski sat u Federaciji BiH!

Uveden je policijski sat u Federaciji. Odlučio je to večeras na telefonskoj sjednici u Sarajevu Federalni štab civilne zaštite. Uvođenje policijskog sata starta od sutra od 18 sati do 5 ujutro.

To znači da je na snazi policijski sat na nivou cijele BiH. Štab je postupio po prijedlogu ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare, a nakon detaljne sigurnosne procjene i cijeneći sveukupnu sigurnosnu situaciju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana.

Ranije je RS također donijela odluku o uvođenju policijskog sata u tom entitetu.Premijer RS i komandant Kriznog štaba RS za vanredne situacije Radovan Višković kazao je danas u obraćanju javnosti da su donesene odluke o policijskom satu koji će biti uveden još večeras, a sve zbog pandemije koronavirusa.Štab je donio odluku o zabrani kretanja svih osoba u RS, u trajanju od 20 do 5 sati. Zabrana se ne odnosi na ljude kojima je neophodna zdravstvena zaštita te pripadnike MUP-a i drugih agencija za sigurnost. Nepoštivanje ove zabrane, dodao je, bit će kažnjeno u skladu s važećim propisima u manjem bh. entitetu, rekao je Višković.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe