3.6 C
Bihać
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Rezultati ankete izbora u Krajini: Nema vlasti bez koaliranja

PIŠE: KRAJINA.BA
Naš portal je nedavno objavio linkove za online istraživanje o spremnosti građana USK-a za uvođenje elektronskog glasanja. Anketu je do ovog trenutka ispunilo nekoliko stotina građana, od čega najveći broj dolazi iz Bihaća, Cazina i Velike Kladuše.

Prema prikupljenim odgovorima, 82% anketiranih iz navedenih gradova navodi kako ne vjeruju u regularnost izbora, a uvođenje elektronskog glasanja na izborima podržava čak 96% građana, 15.7% ispitanika iz Bihaća, Cazina i Velike Kladuše navodi da će glasati na novembarskim izborima, ali će u glasačku kutiju ubaciti nevažeći listić.

Autorica ovog socijalno-psihološkog istraživanja mr.sci. Dijana Sulejmanović naglašava da, kada je riječ o prognozi izbornih rezultata, nedovoljan uzorak u ovom trenutku može pokazati rezultate koji će se značajno razlikovati od prave izborne volje glasača, ali bi već slijedeći presjek glasanja mogao dati pouzdanije rezultate.
Ono što se, kako ističe, ne može zanemariti jeste raznolikost u odgovorima čak i u okviru jedne općine/grada pa se može očekivati, ako se ovaj trend nastavi, da nijedna politička stranka neće imati vlast bez koaliranja.
Rezultati ankete će se periodično objavljivati sve do novembarskih izbora. Učestvovati možete putem slijedećih linkova:
Rezultati ankete će se periodično objavljivati sve do novembarskih izbora. Učestvovati možete putem slijedećih linkova:
Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe