Repuh napustio Jedinstvo: Korektno smo se razišli, želim im sve najbolje

Bivši fudbaler i trener Sarajeva je na kormilo ‘crveno-bijelih’ došao sredinom septembra naslijedivši Vladu Jagodića, ali po završetku prvog dijela sezone došao je kraj njegovoj epizodi Pod borićima.

U Jedinstvu su odlučili da se zahvale Repuhu na saradnji i u proljetni dio sezone uđu s novim trenerom, a to će, po svemu sudeći, biti dosadašnji strateg cazinske Krajine Muhamed Berberović.

Na odlasku Repuh je imao samo riječi hvale za svoj, sada već bivši, klub.

“Došli su novi ljudi s drugačijom vizijom, tako da smo se na kraju razišli na jedan sasvim korektan način. Moram istaći kako je saradnja i kroz ovih nekoliko mjeseci bila korektna i jako mi je drago što sam imao priliku kao trener da vodim Jedinstvo”, rekao je Repuh, pa dodao:

“Kada sam došao u klub situacija nije bila najbolja, ali uspjeli smo da koliko-toliko pomjerimo stvari s mrtve tačke. Ekipa ima realne šanse da izbori opstanak u ligi i ja im od srca želim da to i ostvare. Na kraju možda jedino žalim što se ovaj razlaz nije dogodio malo ranije, jer bi i ja kao trener imao vremena za nove opcije, kao i oni. Ko zna, možda me putevi jednog dana ponovo dovedu u Bihać.”

Pod Repuhovim vodstvom Jedinstvo je u devet utakmica ostvarilo četiri pobjede, jedan remi i četiri poraza.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe