15.8 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Relativno mirna protekla 24 sata u Cazinu

Policijska stanica Cazin je imala jednu intervenciju u protekla 24 sata, a radilo se o remećenju javnog reda i mira vikom, galamom, učestvovanjem u tuči u Gornjoj Koprivni.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, iz JKP Vodovod obavještavaju korisnike da je u posljednja 24 sata došlo do značajnog poboljšanja kvaliteta vode na izvorištu Ljubijankići. Iz tog razloga se voda sa ovog izvorišta može konzumirati, ali uz prethodno prokuhavanje. Prokuhavanje vode prije konzumiranja ostaje kao mjera predostrožnosti dok se ne dobiju konačni rezultati analize vode za piće koju će izvršiti ZU Zavod za javno zdravstvo USK-a a što bi se trebalo desiti u narednim danima.

Elektrosnabdjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutros u 7 sati sa graničnog prelaza Kamensko kreće prevoz vangabaritnog tereta i kretat će se preko Tomislavgrada i Šuice za vjetroelektranu Ivovik. Molimo vozače da u trenutku prolaska ovog tereta voze opreznije, a predviđeni dolazak na odredište je oko 10 sati.

Zbog radova u tunelu Ivan, na magistralnom putu Tarčin-Konjic, od 17 do 04 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica kroz tunel Crnaja tokom dana u funkciji su obje trake, a od 20 do 05 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica).

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe