Rekonstruisan odjel Patologije KB „Dr. Irfan Ljubijankić“

Vlastitim investicionim sredstvima te zahvaljujući tehničkoj službi Kantonalne bolnice „Dr.Irfan Ljubijankić“, prostorije odjela Patologije potpuno su sanirane a izvršena je i nabavka nove opreme koja će omogućiti kvalitetnije funkcioniranje ove organizacione jedinice. Rekonstrukcijom ovog odjela povećan je i prostorni kapacitet, usklađen sa potrebama, ali i pratećim standardima.

„U proteklom periodu više puta je naglašavano kako se javlja problem prvenstveno nedovoljnog prostornog kapaciteta odjela Patologije. Okončanjem radova na sanaciji postojećeg i proširenjem prostora Kantonalna bolnica sada je dobila veći i funkcionalniji odjel, a nova oprema uveliko će doprinijeti kvalitetnijem pružanju usluga i provođenju svih ostalih radnji koje se vrše na ovom odjelu“, kazao je Hajrudin dr Havić, direktor Kantonalne bolnice.

“Moram istaći i da nam je vrijeme pogodovalo, te je s obzirom na to je ova zima bila prilično slaba, dosta toga već urađeno, a u narednim danima biće završene i tenderske procedure za veoma bitne poslove na sanacijama ostalih objekata kompleksa Kantonalne bolnice“, naglašava direktor Havić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe