19.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

Redžep Beganović iz Cazina treba našu pomoć da ode na transplataciju bubrega

Živimo u teškim i izazovnim vremenima, kada je biti zdrav najveća nagrada. Nažalost, veliki je broj bolesnih i potrebitih koji se godinama bore sa svim nedaćama koje im je život natovario na leđa. Njihova borba za normalan i dostojanstven život je svakodnevna i dugotrajna.

Tako se i Redžep Beganović, rođen 1968. godine, iz Cazina još od 2019-te godine bori sa zatajenjem bubrega. Sastavni dio njegovog života već odavno su postali redovni odlasci na dijalize, s kojih se nerijetko vraća vidno iscrpljen. Redžep je ratni vojni invalid, otac dvoje djece, čovjek o kojem njegovi sugrađani imaju samo riječi hvale.

Višegodišnji odlasci na dijalizu na ovom čovjeku ostavili su vidljiv trag, te, shvatajući da je najbolje rješenje, jedini način za kvalitetniji život, transplatacija bubrega, odlučuje se, uz nagovor porodice i prijatelja, da nakon više od dvije godine zatraži pomoć humanih ljudi.

redžep beganović

Naime, Redžepu bi transplatacija bubrega uveliko olakšala život, a dijaliza bi postala samo ružna prošlost. Nažalost, porodica Beganović nije u mogućnosti da sama prikupi potrebna novčana sredstva koja su mu potrebna da dugogodišnji san postane stvarnost. Iščekujući drugog unuka Redžep iščekuje i mogućnost da ga dočeka zdraviji nego što je odavno bio, da umjesto na dijalizi provodi više vremena sa djecom i unucima. Zato smo mu svi mi potrebni jer naše malo njemu će značiti puno.

Situaciju uveliko olakšava što Redžep ima donora – njegov brat dat će mu bubreg, a dobiveni predračun iz Memorial bolnice u Turskoj pokazuje da mu je potrebno oko 20.000 eura za transplataciju. U to su uračunate pretrage, operativni zahvat te postoperativni pregled. Moguće je da nakon početnih pretraga bude potrebno i nešto veća suma novca, ali za sada je cilj prikupiti početnih 20.000 eura i omogućiti Redžepu da ode u Tursku.

beganovic-predracun

Ovim putem vas obavještavamo da počinje akcija prikupljanja potrebnih novčanih sredstava, a ukoliko želite i možete pomoći, u prilogu je broj računa na koji to možete i uraditi.

Mjesec je ramazan, mjesec dobrih i berićetnih djela, mjesec pomaganja i darivanja, pa vas pozivamo da još jednom otvorite svoja srca i novčanike – za život, za Redžepa!

beganovic-racun

beganovic-racun

spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se