3.3 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

Razijina i Lojina ekipa danas u četvrtfinalu protiv moćne Francuske – svi smo uz BiH

Ispisale su ove djevojke već dosad historiju, a Goran Lojo i sjajna Razija Mujanović pokazali su kad pravi ljudi dođu na pravo mjesto da se mogu rezultati napraviti i nacija ponosnom učiniti.

Legendarnoj Raziji Mujanović, iako je i službeno proglašena jednom od najboljih na svijetu i ‘stanovnicom’ Kuće slavnih se dugo godina nije dozvoljavalo da bude na bilo kakvoj poziciji u Košarkaškom savezu BiH, u vremenu kad su njime upravljali Elmedin Konaković, današnji predsjednik političke stranke NiP i Harun Mahmutović, generalni sekretar Saveza. Dolaskom na čelo Saveza dokazanog i sportiste iza kojeg su bili rezultati, Mirze Teletovića, otvorila su se vrata i za legendarnu Raziju Mujanović, koja je sa pozicije team- menagera ženske košarkaške reprezentacije unijela pobjednički duh među najbolje košarkašice i okrenula ih zajedništvu i pobjedama.

Nakon velike pobjede protiv Hrvatske 80:69 je izjavila:

“Nikad nas nemojte otpisati! Ako vas zanima šta je košarka sa svim svojim elementima, onda mislim da je ova ekipa primjer za školske udžbenike.

Bosna i Hercegovina je među 8 najboljih u Evropi! Čista emocija i košarka sa izvornim postavkama. Niko nema srce kao mi. 💙💛

Raduj se narode, mi igramo za vas! 🇧🇦”

I danas, kada smo svi uz naše djevojke i BiH, od 18 sati kao jedan bodrićemo naše Zmajice i biti ponosno do kraja uz njih.

hgr

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe