18.3 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Rasprava na Parlamentu BiH: Ko koga i zašto šalje po burek

U nastavku današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH zastupnik Adil Osmanović (SDA) kazao je da je potrebno pojasniti stavove SDA u pogledu budžeta.

– Sve činimo da država dobije budžet za 2020. godinu. Podržali smo budžet i na Vijeću ministara BiH, ali i na Predsjedništvu BiH. To smo uradili i na Predstavničkom domu BiH. Nismo za to da se amandmani podrže, jer susrećemo se sa kratkoćom vremena. Nakon što se desilo ono što se desilo imali smo sjednicu Komisije. Zalagao sam se da u usaglašenom tekstu budu amandamni koji su usvojeni u oba Doma ili da se odbace svi amandmani. Očigledno se htjelo da se odgode izbori i da se proizvede kriza. Svima nam je jasno da neki politički subjekti ne žele da aktuerlni CIK BiH provodi te izbore. Naglašamo da naši članovi Kolegija neće potrošiti niti jednu marku od ovih 750.000 KM koji su predviđeni za nabavku opreme i automobila – istakao je Osmanović.

Dodao je da je cilj SDA da se održe izbori i da država dobije budžet.

– Najbitnije jeste da se održe izbori koje bi provela ova aktuelna izborna komisija i to da se oni održe 15. novembra – poručio je Osmanović.
Zastupnik Damir Arnautović ustvrdio je da cijelo izlaganje Osmanovića nije istina.

– Vi ste HDZ-u dali mogućnost veta i zbog toga je 750.000 KM otišlo za auta – poručio je Arnautović.

Zastupnik Saša Magazinović (SDP) kazao je da kolega Osmanović govori netačne stvari.

– Postoji zapis glasanja, a u o tome kako glasaju poslanici SDA. Nemojte nas podcjenjivati. Poštenije da izađete da ste povili leđa pred HDZ-om, a navršava se i skoro 4 godine kada Vas je predsjednik HDZ-a Dragan Čović poslao po burek – istakao je Magazinović.

Osmanović je odgovorio da SDP nije u poziciji da prigovara i da govori o slanju po burek.

– Vi niste u poziciji niti da vas Čović pošalje po burek. Kolega Magazinoviću kad iznosite neke kritike, sjetite te se kako ste neke zakone zajedno s HDZ-om. Mislite da je to narod zaboravio. Mi smo uradili kompromis da dobijemo budžet, a vi ste nas kritikovali da mi želimo da se ne održe izbori – poručio je Osmanović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe