Radončić sa premijerom Ružnićem i komesarom Koričićem – Ilegalni migranti ne mogu trajno ostati u USK

IZVORgov.ba

Predstavnici USK dali su punu podršku novom pristupu rješavanja migrantske krize koju zastupa ministar Radončić, a koja nudi trajna rješenja za ilegalne ekonomske migranate.

Radončić je razgovarao sa čelnim ljudima USK oko rješavanje gorućih problema u ovom kantonu vezanih za sigurnost i probleme smještaja ilegalnih ekonomskih migranata, kojih prema podacima policije USK, u ovom kantonu trenutno ima oko 5.000.

Predstavnici USK su upoznali ministra Radončića da je od početka migrantske krize u USK evidentirano 296 krivičnih za koja je prijavljeno 344 migranata koja uključuju i dva ubistva i osam pokušaja ubistava. Ilegalni migranti su počinili i 270 prekršaja, od toga najveći broj se odnosio na tuče, fizičke napade i drsko ponašanje. Također, u ovom periodu migranti su učestvovali u 1.898 incidenata.

Konstatovano je da je značajno ugrožena sigurnosna situacija na području USK, te je ministar Radončić dao punu podršku vlastima USK u nastojanju da očuvaju javni red i mir i osiguraju građanima normalne uslove za život i rad.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe