17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Radončić predlaže hitnu smjenu direktora Doma zdravlja Kantona Sarajevo

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, oglasio se na Instagramu povodom argumentiranih primjedbi i dramatičnih poziva građana koji se žale na postupke pojedinih ljekara i osoblja u domovima zdravlja.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Vidim i čujem mnogo argumentiranih primjedbi i zaista dramatičnih poziva građana, odnosno pacijenata i njihovih porodica, koji se žale na postupke pojedinih ljekara i osoblja u domovima zdravlja.

Nova Vlada KS dobro se bori sa mnogim izazovima, ali mora pokazati sluh i odgovornost da odmah reagira i smijeni čelnog čovjeka ove institucije. Svi menadžeri, ne samo u zdravstvu, koji su kapacitirani za uobičajene i rutinske situacije, moraju svoje pozicije odmah prepustiti onima koji su brži, energičniji, odgovorniji i etički svjesniji Hipokratove zakletve. Zato, kao predsjednik SBB-a i dio koalicije u Kantonu Sarajevo, zahtijevam da se dosadašnji direktor promptno zamijeni. Nema se vremena za gubljenje, ljudi umiru, a eskalacija pandemije, koja traži maksimalnu organizaciju i angažiranje zdravstvenih institucija, tek se očekuje. Svaki dan je u ovoj situaciji velik i nenadoknadiv – napisao je Radončić.

Inače, iako to Radončić ne spominje u svom postu, direktor Doma zdravlja KS je Mehmed Kulić, a zaista su žalbe na rad ove institucije u posljednje vrijeme užarile društvene mreže i medije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe