17.8 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

Putinov čovjek iz BiH poslao znakovitu poruku Hrvatskoj: “To je huškačka retorika”

Mi kao država ne trebamo biti zabrinuti jer doista imamo odličnu suradnju i imamo ovaj okvir NATO saveza koji nam jamči i slobodu i suverenitet, kaže Frano Matušić.

Četrdeset je godina u diplomatiji i sigurno da ovaj ruski diplomat baš ništa ne kaže tek tako, počinje tekst portal RTL.hr o gostovanju Igora Kalabuhova na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića.

– A sinoć je potpuno otvoreno u intervjuu na FACE TV-u ruski veleposlanik u BiH, Igor Kalabuhov, rekao ovo: “Otkud vi znate da nemamo planove protiv Hrvatske, protiv Poljske, protiv Bugarske kao članice NATO-a?”, a na pitanje ima li Rusija planove protiv Hrvatske kazao “Imamo planove protiv NATO-a”.

Izjava je to koja je uznemirila dio građana – nakon što je Rusija još u startu optužila Hrvatsku za slanje plaćenika u Ukrajinu. Iz Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske – kažu – nema mjesta strahu.

– Mi kao država ne trebamo biti zabrinuti jer doista imamo odličnu suradnju i imamo ovaj okvir NATO saveza koji nam jamči i slobodu i suverenitet, a i sam država se znala obraniti od slične agresije ’91. godine – kazao je Frano Matušić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova.

Ali jasna je i osuda.

– To je huškačka ratna retorika koja neće doprinijeti smirivanju situacije u ratu u Ukrajini – kazao je Matušić.

U emisiji na Face TV-u ruski ambasador otvoreno je priprijetio i Bosni i Hercegovini rekavši da sama može donijeti odluku hoće li ući u NATO, ali da će snositi i posljedice.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se