21.4 C
Bihać
Utorak, 9 Augusta, 2022

PU Cazin zabilježila tri intervencije u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4°C, dok vodostaj Mutnice iznosi 0,9 metara.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata, a sve u vezi remećenja javnog reda i mira. Tako je na Ćupriji ispred TC “Bingo” jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja, dok je do vike, galame i drskog ponašanja došlo u Tršcu. Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati prekršena je u Kličićima od strane više lica.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 31 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

– dana 16.02.2021. godine od 09:00 do 13:00 sati kupci sa trafopodručja: Gečeti, Žegar, Klisa i Hairlahovića brdo te od 12:00 do 16:00 sati kupci sa trafopodručja: Japića brdo i Kolište,

– dana 17.02.2021. godine: od 09:00 do 16:00 sati kupci sa trafopodručja Klisa 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niske temperature upozoravamo na poledicu, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Blažuj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se