PU Cazin zabilježila tri intervencije, remećen javni red i mir, fizički obračun

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 93,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata.

Javni red i mir je remećen dva puta. U mjestu Urga-Tržac došlo je do fizičkog obračuna između dva lica, a u Polju, u caffe bar-u Ring, došlo je do fizičkog napada jednog lica prema drugom.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R401, mjesto Donja Koprivna, došlo je do sudara 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 23 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin za mojcazin.ba.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

Dana 17.12.2020. godine

– od 10:00 do 12:00 kupci sa trafopodručja: Đuzelić, Loversan, Kućni, Rasadnik, Kličići 1 i 3, Đuzelić, Gornji Majetići, Đuzelić Majdan, Ikanovići, Majetići 2 i 3, Begića Kula 1 i 2 i Mesići.

Dana 17. i 18.12.2020. godine

– od 06:00 do 06:30 sati trafopodručja: Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2, Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove kafane, Hušići, Rajak i Razvoj, SE Cazin 1.

– od 06:00 do 06:30 sati trafopodručja: Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2, Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići, Tržačka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovačevići 1, 2 i 3 Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2, Farma Mokreš 1 i 3, Straža, Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Crpilište Mutnik, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo i Vrelo.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Savu, Spreču i Drinu, kao i na širem području Sarajeva, Banja Luke, Travnika i Sanskog Mosta, te na putu Kaonik-Kiseljak. Saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske temperature, mogući su nailasci na poledicu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Klašnice-Laktaši, Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Pelagićevo-Srebrenik i Rogatica-Ustiprača.

U noćnim satima (od ponoći do 05 sati ujutro) izvode se radovi na održavanju rasvjete u tunelima Sikola 1 i Sikola 2 (na magistralnom putu M-17 kod Maglaja), zbog čega dolazi do povremenog zatvaranja jedne saobraćajne trake, uz regulisanje semaforima.

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever i dalje je zatvorena u oba smjera.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe