21.9 C
Bihać
Petak, 19 Augusta, 2022

PU Cazin u protekla 24 sata zabilježila je čak četiri invervencije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 91,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije u protekla 24 sata.

Zabilježeno jedno krivično djelo u Gornjoj Koprivni, nasiličko ponašanje više lica.
Javni red i mir je remećen dva puta, a u oba slučaja se radilo o nepostupanju po mjerama državnog organa, odnosno nepostupanju po Naredbi o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, zabilježena je jedna sobraćajna nesreća na parking prostoru Caffe bar Bravo-Šepići. Jedno vozilo udarilo u 2 vozila, manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 45 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje i elektrosnadbjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima,
kao i na mostovima i prilazima tunelima. Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle na širem području Sarajeva, Bihaća, Ključa i Sanskog Mosta. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove,
voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se