16.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Hrvatskoj, od jutros još 10 zaraženih

Kako saznaje Dnevnik.hr, preminuli muškarac je bio pozitivan na koronavirus. Treba naglasiti da to ne znači da je koronavirus uzrok smrti, već se može raditi i o drugim uzrocima.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović u srijedu je kazao da je riječ o starijoj osobi koja nije imala simptome, ali je bila u samoizolaciji zbog mogućeg kontakta.

U utorak su se kod muškarca pojavili blagi simptomi, zbog čega je na teren izašla ekipa hitne medicinske pomoći i savjetovala mu hospitalizaciju.

Muškarac je, rekao je Stojanović, odbio bolničko liječenje. Tokom noći mu se zdravstveno stanje pogoršalo i preminuo je.

O svemu se oglasila i porodica preminunlog muškarca i kazala da te tvrdnje nisu tačne. Njegovi sin i snaha ispričali su da su s ljekarom dogovorili da će u utorak muškarca u samoizolaciji posjetiti ljekar iz Umaga i uzeti bris kako bi se testirao na koronavirus.

“No, oko 14:30 stigao je telefonski poziv da zbog nedostatka vremena sve odgađaju za sljedeći dan. Te noći mu se stanje naglo pogoršalo, više nije mogao disati. Nazvala nas je njegova supruga i rekla nam da požurimo jer je situacija bila ozbiljna. Nazvali smo hitnu pomoć i obavijestili o našoj sumnji na koronavirus”, rekli su.

“Nismo mislili da će ovako završiti, mislili smo da će ga preuzeti, spojiti na respirator i sve će biti uredu”, istaknuli su.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe