25.6 C
Bihać
Petak, 27 Maja, 2022

Prvi kamp osnaživanja i liderstva u Bosanskoj Krupi

Prvi kamp osnaživanja djevojčica i djevojaka, adolescentica, u Bosanskoj Krupi, a jedan od mnogih koji slijede u narednom periodu u aranžmanu i organizaciji udruženja ”Ujedinjene žene” održan je proteklog vikenda u kompleksu hotela Zlatna nit.

Preko pedeset djevojčica i djevojaka prisustvovalo je ovoj edukaciji i druženju, gdje su kroz panele i radionice, razgovarale, razmatrale, učile i osvještavale se o liderstvu, jačanju žena, ravnopravnosti i mogućnostima danas ali i u budućnosti.

Kamp je otvorio općinski načelnik Armin Halitović koji je kazao kako je ponosan na ovaj projekt, kao i poželio da ih bude još, sličnih i ohrabrujućih za sve mlade djevojke ove općine, ali i žene, koje i sačinjavaju veliku većinu snage ove općine.

”Mogu reci da se radi o jednom odličnom projektu za djevojčice od 14 do 17 godina i da je Općina Bosanska Krupa podržava i podržavace. Ono sto želim da kažem da ta uloga žene kod nas u Bih, pa i u drugdje ipak nije na pravom mjestu. Mi svi kazemo da iza svakog uspjesnog muskarca stoji jos uspjesnija zena. Ali mislim da mi svi trebamo poraditi na tome da žene mogu doci do izražaja. Ja sam načelnik 12 godina i većina mojih prvih saradnika odnosno saradnica su zene. Zaista tu postoji jedno veliko povjerenje i zaista žene trebaju isplivati. Ovaj kamp je odlična prilika da mladi nauče nešto i da se mogu postaviti u budućnosti. Kao žene da budu lideri, a ne da budu sjenke nekih uspješnih muškaraca. Kao otac dvije kćerke, naravno da želim što bolju budućnost i uspješnost. Malo je subjektivno pitanje vezano za vlastitu djecu, naravno da želim i njima ali i svim ostalima bolju i kvalitetniju budućnost!” – istakao je načelnik Halitović.

Predsjednica udruženja ”Ujedinjene žene” Jasna Hamzabegović istakla je da je ovo prvi projekt od mnogih koje slijede, o liderstvu i osnaživanju žena, koje će ovo udruženje u narednom periodu realizirati.

Generalni pokrovitelj kampa ”The Girls” je Općina Bosanska Krupa – Općinski načelnik Armin Halitović, a pokroviteljstvu je doprinio i gradonačelnik Nermin Ogrešević i Grad Cazin.

Da lokalna podrška i ruka pomoći ne nikad ne izostane pobrinuli su se i privrednici naše općine Putnik prevoz Bosanska Krupa, Kadić staklo d.o.o. Bosanska Krupa, HSAAM d.o.o. Bosanska Krupa, Solar d.o.o Bosanska Krupa, Grafis d.o.o. Cazin, Durić d.o.o. Cazin, Apoteka B-pharm Bosanska Krupa.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se