Proširena potraga za nestalim Samirom Šarčevićem u Sanskom Mostu

– Danas je u Sanskom Mostu proširena potraga za nestalim Samirom Šarčevićem, koji je posljednji put viđen prošlog četvrtka u poslijepodnevnim satima na području sanskog sela Kijevo, od kada mu se gubi svaki trag…
SANSKI MOST, 19. decembra – Potraga je počela rano jutros uz učešće preko 150 sudionika. Nestalog je danas tražilo oko 70 profesionalnih spasilaca, članova Saveza gorskih službi za spašavanje koji su pristigli iz više gradova gdje postoje i djeluju takve službe, kao i članovi planinarskih društava iz Sanskog Mosta, lovci, ribolovci i ostali građani.

Kako bi potraga bila efikasna, građani su zamoljeni da se ne kreću prostorom na desnoj obali Sane koji će biti obuhvaćen potragom u koju će biti uključeni i dronovi, te specijalni psi tragači. Svi učesnici su bili podijeljeni u više grupa za pretragu različitih dijelova terena gdje se sumnja da bi mogao biti nestali Šarčević.

U proteklih sedam dana pretraženo je više desetina kvadratnih kilometara prostora koji se prostire od sela Kijeva prema susjednim selima, obzirom da posljednje pouzdane informacije govore kako je nestali poslednji put viđen na tom prostoru. Potragu otežavaju teški vremenski uslovi, padavine i niske temperature. Podsjećamo da se radi o osobi s poteškoćama u razvoju, a i ranije se znalo dešavati da odluta od kuće.

Posljednji put viđen je u protekli četvrtak u poslijepodnevnim satima na području sela Kijevo, od kada mu se gubi svaki trag. Svi koji imaju bilo kakvu pouzdanu informaciju mole se da je proslijede tragaocima ili policiji na broj 122.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe