19.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

Promocija knjige dr. Fehima Rošića u Cazinu

U četvrtak, 5. maja 2022. godine u Centru za kulturu i turizam Cazin održaće se promocija univerzitetskog udžbenika pod nazivom „Metodologija istraživanja u društvenim i humanističkim naukama“, autora dr.sc. Fehima Rošića.

Riječ je o naučnom djelu koje prati oblast metodologije istraživanja od definisanja osnovnih pojmova vezanih za nauku do detalja vezanih za svaku metodu primjenjivu u istraživanjima društvenih i humanističkih nauka.

Ovo sveobuhvatno djelo iz oblasti metodologije klasificirano je kao univerzitetski udžbenik Univerziteta u Bihaću i kao takvo je osnova za sva istraživanja i pripreme diplomskih, magistarskih, doktorskih, stručnih, naučnih i drugih djela.

Autor je poznati cazinski naučnik, profesor, psiholog, dr. sci. Fehim Rošić.

Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Cazinu i Velikoj Kladuši. Fakultetsko obrazovanje stekao je u Sarajevu na fakultetima matematike i fizike, a zatim na studiju psihologije i pedagogije na Filozofskom fakultetu. Magistrirao je na istom fakultetu 2000 godine, a potom i doktorirao 2005.

Radio je u nastavnom procesu od osnovne škole do univerziteta gdje je proveo posljednjih 20 godina radnog staža. Objavio je 2 univerzitetska udžbenika kao autor i četiri u koautorstvu, kao i više od 20 izvornih naučnih radova, objavljenih u naučnim i stručnim časopisima.

Promotori knjige su dr. sc. Šejla Bjelopoljak, dr. sc. Šemso Rošić, profesor Ismet Kasumović i profesorica Almira Topić koja će ujedno imati ulogu moderatora ove promocije.

Promocija počinje u 18:00 h u velikoj sali JU „Centar za kulturu i turizam“ Cazin.

spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se