19.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

Progovorile komšije lažnog vrača iz Niša: Ženi je davao lijekove za spavanje da bi napadao djevojčice

Mještani Čamurlije pozdravili su odluku Višeg javnog tužilaštva u Nišu da protiv njihovog komšije D.M. (63) podigne optužnicu zbog seksualnog zlostavljanja djece jer je, kako tvrde, on to odavno zaslužio. Šezdesettrogodišnjak, koji je uhapšen novembra prošle godine, tereti za obljubu dvije maloljetnice koje su roditelji doveli da bi im pružio neku vrstu pomoći jer se deklarisao kao vidovnjak.

– Uopšte se nisam iznenadila kada su ga uhapsili, naravno da sam očekivala da će biti optužen. Žalila su se djeca na njega da je bezobrazan, dječake je učio šta da rade djevojčicama. Moja unuka je tada imala samo šest godina, a on je podučavao njene drugove šta treba da joj urade… Ne mogu da pričam baš šta, bezobrazno je – kaže žiteljka Čamurlije za Telegraf.

Dodaje da su svi u selu znali za bolesno interesovanje koje je njihov komšija pokazivao prema najmlađima.

– Stalno je gledao gdje djeca idu, šta rade, to ga je mnogo zanimalo. Sad ne znam baš da li je on uradio to za šta ga terete, ipak je on invalid, nema nogu pa ne bih da griješim dušu. Ali da se prema djeci ponašao kako ne treba, to stoji – izričita je Radica.

Volume 0%

Namamio ih

Njena komšinica koja nije željela da joj se pominje ime, bila je mnogo isključivija u pogledu krivice D.M.

– Dirao je tu djecu koja su mogla da mu budu unuke, pa i praunuke, to su devojčice mlade i neiskusne, nisu ni znale šta im se dešava. Pričala mi je baka jedne od tih curica kako ih je namamio i šta im je uradio. Ženi bi davao lijekove da zaspi a govorio bi da je pijana. Djeci bi nudio med da stekne njihovo povjerenje, zaključavao bi vrata i poslije bi sa njima radio šta je htio. Para je uvijek imao, primao je penziju ali i nadoknadu za tuđu njegu i pomoć pa je mamio djecu sitnim poklonima. To je strašno, da u sopstvenom selu nemamo mira od siledžija i napasnika. Obrukao je cijelu Čamurliju, na zao glas smo izašli… Zaslužuje najstrožu kaznu da drugima kao što je on bude za nauk – kazala je uznemirena žena.

Argentina Gidžić, potpredsjednica ove mjesne zajednice, kaže da je ovaj događaj skandalizovao cijelu Čamurliju.

– Kao dijete sam preživjela brojne traume, jer sam sa porodicom izbjegla sa Kosova za vrijeme NATO bombardovanja i znam koliko je zdravo djetinjstvo važno za razvoj ličnosti. Iskreno se nadam da će se te djevojčice izboriti sa preživljenom traumom i imati normalan život. Mogu samo da kažem da sam zgranuta ovim događajem, ne mogu ni da razmišljam o tome jer je sama pomisao na to šta su ta djeca preživjela, veoma teška – rekla je Gidžić.

Supruga nije sumnjala

M.M. supruga optuženog D.M. koja je nakon hapšenja rado razgovarala sa novinarima, ovoga puta im je zatvorila vrata.

– Nemam šta da kažem, on ima dva advokata, sve će se utvrditi na sudu – kratko je kazala M.M. U ranijem obraćanju novinarima branila je supruga. Tvrdila je da nije imala nikakvih sumnji da joj muž radi nešto iza leđa jer za 43 godine braka, kako ističe, nije primijetila ništa što bi ukazivalo na neku vrstu devijantnog ponašanja.

– Odmah je kazao policiji da to nije tačno, da te curice nije ni pipnuo niti im je slao poruke. Tačno je da se šalio sa djecom, ali i muškom i ženskom, jer mi nemamo potomstvo. Pa, kako bi on to uradio, zbog gangrene su mu odsjećene obje noge, bolestan je, dijabetičar. Policija je kazala da su dvije devojčice oštećene, ne znam tačno ni šta to znači, samo pretpostavljam. Objasnila sam im da on nije u stanju da tako nešto učini, pa živci su mu oštećeni prilikom amputacije nogu, on više nije u stanju da ima seksualne odnose. Osim toga, to su velika djeca, mogla su da vrisnu, da ga ošamare, da pobjegnu, šta bi im on mogao – rekla je nakon muževljevog hapšenja ova meštanka Čamurlije.

Podignuta optužnica

Više javno tužilaštvo u Nišu potvrdilo je da je protiv D.M. podignuta optužnica ali radi zaštite interesa maloljetnika, detalji optužnog akta nisu dostupni javnosti. Prema nezvaničnim informacijama koje su se pojavile nakon hapšenja, on je u svojoj kući, zloupotrebivši njihovo povjerenje, obljubio dvije devojčice stare trinaest i četrnaest godina te je u istoj namjeri pokušao da namami i jednu dvanaestogodišnjakinju. Prema tvrdnjama mještana, djecu su mu najčešće dovodili roditelji jer se predstavljao kao vidovnjak i nudio pomoć u otklanjanju zdravstvenih problema. Ono što ovaj slučaj čini još bizarnijim je što je D.M. težak invalid ali je veštačenje žrtava potvrdilo njihove navode da su bile seksualno napadnute.

Kako Telegraf saznaje, djecu je prisiljavao da mu udovolje bolesnim nagonima prijeteći da će naškoditi njihovim najbližima.

– Kada bi mu roditelji ostavili djevojčice, govorio bi im da moraju da urade sve što im kaže inače će im umrijeti roditelji. Tvrdio je da je on vračar i da može da uradi sve što želi ako ne pristanu, te da ne smiju nikome da govore šta se dešava u njegovoj kući. Međutim, jedna od žrtava je progovorila pa je klupko počelo da se odmotava – navodi izvor Telegrafa.

spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se