3.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 28 Novembra, 2022

PROFESORI U BIHAĆU TUŽE UNIVERZITET NA KOJEM RADE // Oprema vrijedna 320.000 KM, prodaje se za 20.000 KM kako bi se izvršile presude

Vrhunac odnosa profesora prema Univerzitetu dešava se ovih dana, kada su tužbama za nepoštivanje kolektivnog ugovora primorali rukovodstvo Univerziteta da počne rasprodavati svoju imovinu.

Tako su prema informacijama sa kojima raspolaže USN.ba, već odavno prodana službena auta Univerziteta, a nanaplatu bi trebala doći i presa koja se nalazi na Biotehničkom fakultetu.

Prema riječima Vilić Huseina, dekana ovog fakulteta, nabavna cijena prese je 320.000 KM, a sada bi se mogla prodati za 20-ak hiljada KM. Što otvara dodatna pitanja, a to je ogromna razlika u naavnoj cijeni i procjene vrijednosti nadležnih institucija.

Na jučer održanoj press konferenciji, niko se nije dotaknuo profesora koji su tužbama ugrozili postojanje Univerziteta, a prema našim informacijama, pojedini profesori su kroz eventualnu naplatu tražili i netom kupljeno zemljište od strane Univerziteta.

Portal USN.ba će zatražiti imena profesora koji na ovakav način, doslovno ruše temelje i dovode Univerzitet u Bihaću da prodajom svoje imovine zauvijek nestane.

U opasnosti je i imovina Tehničkog fakulteta, s obzirom da je zainteresiranim profesorima u sporovima postala zanimljiva vrijedna oprema, a radi se o 4 CNC mašine i 2 robota, od toga jedan robot i CNC mašine su iz tzv. austrijskog kredita” i samo one su oko 3 miliona KM, rekao je dekan Tehničkog fakulteta Atif Hodžić.

Dakle, oprema kupljena famoznim “austrijskim kreditom”, koja većinom još nije stavljena u funkciju u narednom periodu će vrlo vjerovatno biti prodana za do 10 puta manju cijenu kako bi se platila dugovanja određenim profesorima, uposlenim na Univerzitetu u Bihaću. O kojim profesorima je riječ?

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se