21 C
Bihać
Srijeda, 18 Maja, 2022

Prof. dr. Izetbegović: Kurir na cifre dodavao “0” da bi lažno predstavio iznose

Mediji su prenijeli vijest da je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo – protiv Amera Ćate – zbog krivičnih djela krivotvorenje službene isprave i pronevjere u službi.

Kako navodi Kantonalno tužilaštvo Sarajevo, optužen je da je od početka februara 2010. do septembra 2016. godine, obavljajući poslove kurira u Službi za opće poslove KCUS-a u prijemnim knjigama izvršio ispravke 939 listova i 570 specifikacija utroška sredstava.
Kontaktirali smo prof. dr. Sebiju Izetbegović, koja je za Radiosarajevo.ba komentirala dešavanja kako je nestao novac iz KCUS-a i šta je radio optuženi kurir.

“Mi smo u popisu imovine shvatili da nedostaje novac. Iz službe su mi prijavili da je evidentno da nedostaje oko 100.000 KM. Pregledali smo sve i utvrdili o kojem se kuriru radi, pregledali dokumentaciju i više nego očigledno je bilonepravilnosti, kako je na postojeće cifre dodavao “0” da bi lažno predstavio iznose koje je uplačivao. Zatražila sam istragu. Odmah smo obavijestili policiju”, priča nam prof. dr. Izetbegović, te podvukla da su sva ova dešavanja sa optuženim kurirom “sitna” šta je zatekla na KCUS-u te dodala kako će istraga sasvim precizno pokazati tačnu cifru ukradenog novca po ovoj stavci.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se