17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Prodane 4 nekretnine Agrokomerca

U Općinskom sudu u Velikoj Kladuši danas (ponedjeljak, 24. februara) se prodavala imovina Agrokomerca. Usmenim javnim nadmetanjem prodavale su se 4 nekretnine ovog nekadašnjeg kladuškog privrednog giganta, „Prehrambena industrija“, „Valionica“, poslovni prostor u gradu i zemljište „Orlovac“ u Grahovu. Najbolje ponude za „Prehrambenu industriju“, „Valionicu“, i zemljište „Orlovac“ u Grahovu dali su Kekići iz Velike Kladuše, odnosno Kenan Kekić, Agan Kekić i firma „Kekić metali“.

Tražioci prodaje, odnosno izvršenja bili su Sulejman Silić i Hašim Grahović iz Velike Kladuše i „AS“ d.o.o. Jelah. Ponuđači nisu mogli davati ponude ispod polovine procijenjene vrijednosti nekretnine. Procijenjena vrijednost „Prehrambene industrije“, odnosno privredne zgrade i okolnog zemljista po vještaku građevinske struke iznosila je 2.990.791 KM, a najbolju ponudu dao je Kenan Kekić, 1.641.000 KM. Najbolju ponudu za „Valionicu“ čija je procijenjena vrijednost bila 1.609.477,50 KM dao je Agan Kekić u iznosu od 990.000 KM. Firma „Kekić metali“ dala je najbolju ponudu za zemljište „Orlovac“ u Grahovu. Procijenjena vrijednost ovog zemljišta bila je oko 397.000 KM, a ponuda ove firme iznosila je 201.000 KM.

Najbolju ponudu za poslovni prostor, koji se kako saznajemo nalazi u stambenoj zgradi preko puta Saniteksa i koje trenutno jednim dijelom koristi MUP dali su tražioci izvršenja, Sulejman Silić i Hašim Grahović. Njihova ponuda iznosila je 500.000 KM, a procijenjena vrijednost ove nekretnine bila je 321.750 KM. U izvršnom postupku prodaju 4 nekretnine Agrokomerca i ovaj put vodila je sutkinja Dragana Đerić-Cerović. Najbolji ponuđači imaju rok od 30 dana da uplate ponuđene iznose, a ukoliko to ne učine iz bilo kojeg razloga, pravo kupovine stiču sljedeći najpovoljniji ponuđači, a ista je procedura i za treće ponuđače ukoliko odustanu i drugi najpovoljniji ponuđači.

Recimo i to da je interes za prodaju, kupovinu Agrokomerčeve imovine i dalje veliki, jer se za usmeno javno nadmetanje, odnosno prodaju ovih nekretnina prijavilo više pravnih i fizičkih lica.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe