Priveden muškarac koji je progonio Jelenu Rozgu

Sredinom avgusta pojavio se na kućnim vratima popularne pjevačice

IZVORavaz.ba

Općinsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv D.C. (53) i zatražilo od suda da prihvati njihov krivični nalog, a zbog uhođenja pjevačice Jelene Rozga koja je nepoznatog muškarca i prijavila, javljaju regionalni mediji.

Riječ je o državljaninu Hrvatske koji živi u Njemačkoj, a zbog nametljivog ponašanja prema Jeleni traži se da se Draganu C. odredi 6 mjeseci zatvora, uslovno dvije godine.

Kako stoji u optužnici, deset godina stariji muškarac tereti se da je od 13. avgusta 2019. godine do početka septembra 2020. godine, preko svog maila i raznih profila na društvenoj mreži Instagram slao neprimjerene poruke na Rozgin mail i Instagram.

U tim porukama navodno je insistirao da se njih dvoje moraju družiti, iskazujući joj veliku privrženost, a slao je i poruke u kojima je insinuirao da njih dvoje imaju ljubavnu vezu.Također, otvoreno je govorio da želi sa njom da ima intimne odnose.

Pjevačica je, naravno, nakon što je dobila ovako gnusne i nebulozne poruke, odbila svaku komunikaciju s njim. No, on je nastavio u “svom ritmu”, slao joj je svoje fotografije i fotografije sebe kako vozi svoj “audi”, a nudio joj je i da ide u određene splitske radnje u kojima je on ostavio poklone kupljene specijalno za nju.

Sredinom avgusta pojavio se na kućnim vratima popularne pjevačice, gdje je više puta zvonio u nadi da će mu otvoriti, a kako bi joj pokazao da je ozbiljan, fotografisao se ispred ulaza u njezinu zgradu, i to da se vidi njeno ime, a onda joj je te fotografije i poslao.

Nastavio je i u narednim danima da joj šalje bezbroj poruka u kojima je uporno naglašavao da želi sa njom imati blisku vezu i intimni kontakt.

Kad je krajem avgusta 2020. vidio da je ona na Instagramu objavila fotografiju sa Peristila, gde je bila sa društvom, najavio joj je u porukama da će doći, što je i napravio, te joj se obratio. Užasnuta pevačica odbila je da komunicira sa njim i tražila da je ostavi na miru i više ne uznemirava. Pa je tako sve prijavila policiji.

Gastarbajter je na ispitivanju je kazao da je tačno sve što je pevačica kazala, te da joj se prvi put obratio 2017. godine putem Facebooka. Potvrdio je sve navode iz krivične prijave, rekavši joj da sad zna i vidi da pjevačica ne želi kontakt sa njim. Rekao je i da je očigledno imao pogrešan utisak, te da je spreman da prestane da se ponaša tako.

Ukoliko Općinsk sud prihvati krivični nalog ODO-a i ako se okrivljeni ne bude žalio na njega, tada će postati pravomoćna predložena uslovna kazna. Ako, pak, on bude prigovarao, tada će se ići u suđenje i u tom slučaju ODO traži da ga sud kazni s osam mjeseci zatvora, uslovno tri godine.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe