11 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

PRILIKA ZA NEZAPOSLENE: Općina Bosanska Krupa (su)finansira omladinske start-up biznise

U sklopu je to programa kojeg je Općina sa Institutom za razvoj mladih KULT iz Sarajeva započela 2015. godine. U proteklih pet godina finansirala je 9 biznis planova i za to utrošila 23 hiljade KM. Ove je godine uvećala sredstva za ovu namjenu pa najbolje start-up biznise finansira sa 10.000,00 KM.
Buđenje poduzetničkog duha među mladima, motivisanje studenata, početnika i kreativnih pojedinaca sa inovativnim i provodivim poslovnim idejama, obuka o procesu stvaranja novih poslovnih mogućnosti, omogućavanje mladima stvarno pokretanje vlastitog biznisa, glavni su ciljevi ovog programa.

Na javnom pozivu mogu učestvovati nezaposlena fizička lica (osobe od 18 do 35 godina starosti), pojedinačno ili u grupi, koji se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao poduzetnici iako su to nekada bili, te timovi u kojima je oko jedne poslovne ideje okupljeno više osoba.

Ideja koja se prijavljuje mora se obraditi kao biznis plan, u svim djelatnostima osim trgovine i ugostiteljstva (izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode) pod uslovom da se realizuje na području općine Bosanska Krupa.

Općina Bosanska Krupa će za uspješno ocijenjen biznis plan osigurati su/finansiranje: troškova registracije firme; dio ili u cjelosti troškova zakupnine prostora do visine odobrenih sredstava; dio ili u cjelosti troškova zdravstvenog i penzionog osiguranja u prvoj godini; dio troškova uređenja i opremanja poslovnog prostora; dio troškova nabavke opreme, mašina, alata.

Podnosilac prijave za svoj uspješno ocijenjen biznis plan najviše može dobiti 2.500,00 KM.

Prijem aplikacija vršit će se do 19. 2. 2020. godine. Uz javni poziv na web stranici Općine Bosanska Krupa objavljen je prijavni obrazac, kao i uputstvo za popunjavanje prijave.

Tekst javnog poziva i prateću dokumentaciju možete pronaći na ovom linku

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe