11.8 C
Bihać
Utorak, 27 Septembra, 2022

Prevara u doba socijalne izolacije? Ne samo da je izvediva, već je u porastu

U izolaciji ljubavničke veze nikad nisu bile primamljivije

Iako zvuči kao prilično zahtjevan poduhvat, onima koji uživaju u uzbuđenju, neizvjesnosti, pa čak i maloj dozi straha da će biti uhvaćeni, ljubavničke veze nikad nisu bile primamljivije.

Vrata su zatvorena. On/ona ima važan sastanak online. Tehnički gledano, nište nije slagano. Samo je vješto izuzeta informacija kako nije riječ o sastanku poslovne već preljubničke prirode. Popularna online dejting stranica Illicit Encounters koja garantira diskretne afere ljudima u braku ili vezama, ovih je dana objavila podatak da im je – otkako je počela socijalna izolacija- promet porastao za osamnaest posto među muškim korisnicima, te za dvanaest posto među ženskim. Svoje su mušterije odlučili u anonimnoj anketi pitati što ih je ponukalo da baš sad odluče prevariti partnere, a odgovor je iznimno zanimljiv jer se razlikuje među spolovima. Dok je 74 posto muškaraca kao razlog navelo dosadu, 46 posto žena izjavilo je kako im je boravak u socijalnoj izolaciji s partnerom otvorio oči po pitanju kvalitete i budućnosti njihovih veza, pa su odlučile potražiti alternativu. I dok su se oni društveno i zdravstveno odgovorniji barem zasad zadržali na virtualnom seksu, oni s jačim libidom- izašli su kupiti novine. Julia Hartley Moore, vlasnica detektivske agencije specijalizirane za uhođenje bračnih partnera s Novog Zelanda, kaže kako preljubnici uvijek pronađu način da napuste dom i nađu se s osobom s kojom su u tajnoj vezi.

– Nekima je izgovor odlazak u trgovinu ili u ured, nekima na trčanje ili u šetnju, a neki namjerno isprovociraju svađu s partnerom, kako bi imali izliku izaći iz stana „da se ohlade“- kaže Moore. Iako svoje usluge naplaćuje pet tisuća dolara, klijenata joj ne nedostaje, štoviše, njihov je broj porastao od početka socijalne izolacije. To ju, konstatira, uopće ne iznenađuje. „U normalnim okolnostima sa svojim partnerom provodimo svega nekoliko sati dnevno. Ne možemo znati što on radi ostatak vremena. No, kad ste s nekim u kući 0-24 i taj netko više nema opciju iskoristiti za preljub pauzu za ručak ili poslovno putovanje, dopisivati se dok je u uredu ili na kavi, velike su šanse da ćete ga uhvatiti kako to radi u svom domu, jer je uz Viber, WhatsApp i Zoom preljubnicima teško odoljeti napasti. “ Pogotovo su sumnjive osobe koje se kod kuće baš nikad ne rastaju od svog mobilnog telefona, zatvaraju se u sobu dok razgovaraju, ustaju od stola kad im zazvoni mobitel ili se ne javljaju iako zvoni. Zadnjih nekoliko tjedana Moore se najčešće javljaju osobe koje su uhvatile partnera u sumnjivom razgovoru ili mu/joj pročitale škakljivu poruku na mobitelu ili društvenim mrežama pa žele znati što radi i s kim se druži kad izađe iz kuće. A tu onda kreće fizičko praćenje ili GPS trackeri. Rezultat? Sumnje se, nažalost, najčešće obistine.

spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se