18.2 C
Bihać
Četvrtak, 26 Maja, 2022

PREVARA GODINE! Ana Korać smislila način kako da uzme fanovima novac!

Ana Korać napravila je potpuni haos na društvenim mrežama nagradnom igrom koju je najavila na svom Instagram profilu, a zbog koje joj, kako se navodi, prijeti kazna zatvora zbog prekršaja koji je napravila organizovanjem igre na sreću, u kojoj obećava poklon automobil mercedes vrijedan 25.000 evra.
Naime, kako piše “Srpski telegraf” starleta je prekršila zakon o igrama na sreću i protiv nje će biti pokrenuta krivična prijava za prevaru i utaju poreza.

Ana je na Instagram profilu objavila nagradnu igru u kojoj poziva ljude da uplaćuju po 2.000 dinara na privatan račun i da kao dokaz pošalju fotografiju uplatnice i samim tim stiču pravo da budu u igri za nagradu.

U ovoj igri učestvovaće samo 5.000 ljudi, od kojih će samo jedan postati vlasnik ovog automobila. Ukoliko želite da baš ovaj auto bude vaš za 2.000 dinara, za inostranstvo 17 evra, sve što treba da uradite jeste da uplatite 2.000 dinara i uplatnicu pošaljete na Vajber – napisala je Ana uz fotografiju na kojoj pozira na bijelom mercedesu. U opisu je dodala i da će dobitniku lično ona dovesti automobil.

Poslije komentara korisnika društvenih mreža u kojoj su naveli da je ovo pljačka, Ana je, kako se navodi, obrisala post.

Koraćeva je smislila lak način da zaradi čak 60.000 evra, budući da bi od uplata inkasirala 85.000, a vrijednost automobila jeste 25.000. Međutim, ono što Ana nije predvidela kada je u pitanju ova nagradna igra jeste zakon koji je jedino propisan kada su ovakve akcije u pitanju, a izričito nalaže da igre na sreću mogu samo pravna lica da organizuju i to ako se uredno prijave na vrijeme i po svim pravilima prođu određenu proceduru, te na kraju dobiju dozvolu.
Goran Popovć iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije za gorepomenuti list istakao je da ono što radi Ana Korać je nedopustivo i apsolutno van svih legalnih tokova.

– Prosto je nevjerovatno, međutim, da postoji toliki broj naivnih i lakovjernih ljudi koji će joj uplatiti te pare – rekao je Papović, a onda ukazao na jedan problem, a to je da Tržišna inspekcija, koja se po prirodi stvari bavi ovakvim zloupotrebama, nije nadležna da reaguje, s obzirom na to da organizator ove lutrije nije pravno lice.

– Tu, prije svega, ima posla za policiju, ali za to je potrebno da neko prijavi tu ženu – zaključuje on.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se