Pretresi i hapšenja zbog droge: U Velikoj Kladuši uhapšena 4, Cazinu 1 i Bihaću 8 osoba

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona jučer su počeli opsežnu akciju na području Velike Kladuše, Bihaća i Cazina u vezi sa proizvodnjom i stavljanjem u promet droge. Akcija, u kojoj učestvuje oko stotinu policajaca, još uvijek je u toku.

Prilikom pretresa 13 lokacija pronađena je i oduzeta je veća količina narkotičkih sredstava, najviše marihuane kao i veći iznos novca za koji se sumnja da je pribavljen upravo prodajom ovih sredstava. Također, oduzeto je više mobilnih telefona te putničkih motornih vozila.

“U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim licima, dakle, njih 13, koja bi u popodnevnim satima trebala biti predana Tužilaštvu Unsko – sanskog kantona koje će se očitovati o daljim mjerama”- rekao nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP -a Unsko – sanskog kantona.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage te je detaljno planirana da se razbije mreža prodaje opojnih droga. Realizovana je na osnovu pisanih naredbi općinskih sudova Velike Kladuše, Cazina i Bihaća. Rezime kompletne akcije može se očekivati u toku sutrašnjeg dana.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe