PREMIJER USK O DIJASPORI U VRIJEME KORONE: “Naši građani u dijaspori imaju potrebu i moraju imati pravo da dođu svojim kućama”

Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva i predsjednica Kriznog štaba Unsko-sanskog kantona informisala je Mustafu Ružnića, premijera USK i Razima Halkića, dopredsjedavajućeg Skupštine USK o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje je PREDL0ŽI0 ovaj štab.

Premijer Kantona Mustafa Ružnić PREDL0ŽIO je da se Unsko-sanski kanton obrati Federaciji BiH da ovaj nivo vlasti preuzme odgovornost u upravljanju epidemiološkom krizom na području Federacije BiH s obzirom da se u nekoliko kantona P0G0RŠAVA situacija.

– Apelujem na građane Unsko-sanskog kantona da poštuju mjere kriznih štabova i mjere zdravstvenih institucija, a našim građanima u dijaspori savjetujem mjere 0PREZA i praćenje naredbi iz država u kojima borave. Oni imaju potrebu i moraju imati pravo da dođu svojim kućama. Sjećate se koliko smo se B0RILI da ne prolaze RIG0R0ZNE mjere karantina na granici, jer oni dolaze svojim porodicama, naravno da će ih čuvati. To je taj zaštitički refleks koji ih vodi kući i kad je najteže. Svi zajedno, u prvim danima po početku pandemije, zajedničkim NAP0RIMA i, prije svega zbog odgovornosti građana, imali smo dobre rezultate i ja vjerujem da ćemo na takav način svi doprinijeti da ponovo stabilizujemo stanje, kazao je premijer Ružnić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe