11.6 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Premijer Ružnić zahtijeva od Vijeća ministara BiH da se dopusti izvoz peleta

Premijer USK Mustafa Ružnić i resorni ministri privrede i poljoprivrede održali su radni sasanak sa proizvođačima peleta i cijepanog ogrijevnog drveta iz USK.

Razgovarali su o, kako je istaknuto na sastanku, štetnim posljedicama odluke Vijeća ministara o zabrani izvoza peleta i trupaca koja je donesena na period od 90 dana i koja je još na snazi.

Odluka Vijeća ministara BiH o zabrani izvoza peleta i ogrijevnog drveta, pokazala se kontraproduktivnom ne samo za proizvođače, već i za krajnje kupce, kazano je tokom sastanka koji je upriličio premijer USK-a Mustafa Ružnić sa saradnicima.

Cijena peleta, koja se Spomenutom odlukom trebala smanjiti, ostala je ista, a proizvođače dovela u težak položaj zbog zabrane izvoza, istaknuto je tokom sastanka.

Odluka je, kako je rečeno, stavila u težak položaj peletare i jedan od zaključaka je da se hitno od Vijeća ministara zatraži stavljanje stavi van snage te odluke. Danas nažalost nije bilo puno riječi o građanima, koji trenutno na tržištu pelet kupuju skoro po dvostrukoj cijeni u odnosu na prošlu grijnu sezonu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe