1.7 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Prekinula sam vezu sa Gocom bez pozdrava: Šaulići duguju odgovore zašto je moj Mirsad vozio Šabana! Šok ispovijest udovice!

Suđenje Alsinu Leventu koji se sumnjiči da je kolima usmrtio Šabana i Mirsada biće 27. marta 2020. godine u Njemačkoj. Tim povodom kontaktirana je supruga Mirsada Kerića, Ružica Kerić koja sa troje djece živi u njemačkom gradu Ofenbahu.

– Kada su pojedini mediji pisali kako je taj vozač-ubica pobjegao iz Njemačke, kako njemačka policija ne zna gdje, ja sam već imala poziv za suđenje. Njemačka nije Balkan pa da se sve to tek tako jednostavno zataška i da se objavi da se ne zna gdje je taj čovjek. Osim toga, on je njemački državljanin, turskog porijekla.

Da li ćete lično ići na suđenje ili idu advokati?

– Moja osjećanja pred to suđenje su pomiješana. Ja sam ovu godinu dana provela u tuzi i boli za mojim Mirsom, ali i u privatnoj istrazi. Ja jedva čekam da suđenje započne i naravno da ću svaki put ja lično biti prisutna. To mi je jako bitno jer želim da neke osobe posmatram iz neposredne blizine, da vidim reakcije na njihovim licima. Imaću veoma jaka ključna pitanja, a koja su veoma važna za ovo suđenje.

Za koga?

– Pa, recimo i za članove porodice Šaulić.

Možemo li znati o čemu se radi?

– Meni je jako bitno da dobijem odgovor na pitanje, zbog čega je noću u 1 sat i 30 minuta promijenjen let Šabana Šaulića za Beograd. Naime, mene je moj Mirso u to vrijeme nazvao i rekao mi da je Šaban vozača Mišaela Bulića poslao kući, jer je dobio informaciju da mu je povratni let za Beograd pomjeren iz njemu takođe nepoznatih razloga. Zbog toga je moj Mirso ostao, sačekao Šabana pa se zajedno sa njim zaputio na aerodrom. Niti ga je moj Mirso čekao na aerodromu, niti ga je trebao vraćati. Eto, to je jedno od mnogobrojnih ključnih pitanja.

-U početku je bilo, ali kasnije ne. Naš posljednji razgovor je završen tako da smo prekinuli telefonsku vezu bez pozdrava. Ja sam joj tada rekla dosta nekih stvari, kojih je ona bila svjesna, ali ih nije htjela priznati.

Šta vi ustvari očekujete od tog suđenja?

– Očekujem da dobije što veću kaznu. Ako ne bude tako ja ću da idem iz revizije u reviziju. Očekujem od njega da zaista kaže sve što zna. Tu u toj saobraćajnoj nesreći ima dosta sumnjivih stvari, dosta toga što zahtjeva prave odgovore i koje ja hoću da razjasnim. Ja sam privatno uključila istragu iz grada Wiesbadena- jer je za Bilefeld to obična saobraćajna nesreća. Odlučila sam da se borim do kraja. Zbog čega je moj Mirsad trebao da bude vozač, a ne taj Bulić, zašto je moj Mirsad trebao da pogine.

Da li imate kontakta sa Slobodanom Bobijem Stojadinovićem koji je takođe bio u automobilu i koji je preživio?

-Naravno da sam u kontaktu. Naš odnos je iskren i korektan, a koliko sam saznala, Gordana Šaulić mu se ne javlja. To je po meni velika sramota, jer taj isti Bobi osim što je bio Šabanov prateći vokal, bio mu je punih 15 godina vjerna pratnja, koji je pazio da Šaban na vrijeme jede, spava, uzima njegove tablete kada su na putovanjima. Osim toga, bili su i kumovi. Ja znam sve i više nego treba, ali se pravim “luda“. Ali, sve ću da kažem na sudu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe