7.3 C
Bihać
Ponedjeljak, 5 Decembra, 2022

Poznato šta će biti s deponovanim otpadom u Bihaću

“Obratili smo se resornom ministarstvu u Italiju i dok dobijemo dozvolu od njih da se vrati otpad, bit će naloženo preduzeću ‘Krom reciklaža’ da vrati sve u Italiju. Ukoliko on ne bude htio, onda će to morati uraditi italijanska kompanija”, pojasnila je Đapo.

Ona je rekla da je Ministarstvo ekologije i turizma FBiH poništilo uvoznu dozvolu preduzeću “Krom reciklaža” iz Drvara, te da je angažovana Federalna uprava za inspekcijske poslove da pronađe sve lokacije na koje je otpad deponovan.

“Prema saznanjima, osim u Drvar, jedan kamion je otišao za Bihać, a drugi je ovdje negdje oko Sarajeva istovaren. Kako sam obaviještena grešku je napravio kantonalni inspektor jer nije dozvolio da otpad bude odložen tamo gdje je trebao biti, pa su samim tim i špediteri i preduzeće “Krom reciklaža” napravili prekršaj”, istakla je Đapo.

Opštinsko vijeće Drvara donijelo je, na sjednici 6. jula, zaključke da hitno bude izmješten otpad dovezen iz Italije u ovu lokalnu zajednicu, te da se Agencija za istrage i zaštitu BiH uključi u istragu u vezi sa cjelokupnim procesom u vezi sa dopremanjem otpada.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe