25.6 C
Bihać
Utorak, 24 Maja, 2022

Poznato kupalište u BiH prepuno kupača: Poštuju li se mjere?

Kako su ranije naveli iz Uprave JKP Pannonica, kompleks je površine 75.000 kvadratnih metara, a veličina plaža sa šljunkom iznosi 25.000 kvadrartnih metara, tako da je za svakog svakog gosta na raspolaganju prostor koji obezbjeđuje sigurnosnu razdaljinu od 2 metra.

“Dijelovi plaža su obilježeni u 21 reon, trudimo se da goste usmjeravamo i vodimo računa o trenutnom broju ljudi koji borave na Kompleksu”, kazali su iz Uprave.

Kako bi se tokom dana održali povoljni epidemiološki uslovi i kako bi se poštovala propisana distanca te mogućnost širenja koronavirusa svela na minimum, tokom dana su zabilježena i čekanja na ulaznim kapijama, a kako je ranije navedeno vodit će se računa da na kompleksu boravi trećina gostiju od maksimalnog kapaciteta.

“Moramo sačekati da određen broj gostiju napusti kompleks, kako bi nas pustili unutra”, istakli su gosti koji su kako navode prvi put odlučili da posjete Panonska jezera.

Provođenje mjera, tokon dana kontroliše 36 uposlenika spasilačko-redarske službe Ski Jet zajedno sa zaposlenicima JKP Pannonica d.o.o. Tuzla.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se