13.1 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Poznata tri kandidata za mjesto Načelnika Velike Kladuše

Jasmin Hušić, uposlenik Općinskog organa uprave Općine Velika Kladuša i doktor pravnih nauka, bit će zajednički kandidat za načelnika Velike Kladuše na ovogodišnjim Lokalnim izborima ispred sedam političkih stranaka (SDA, DNZ-Krajiška stranka, A-SDA, SDP, DF, KSPP i Naša stranka).

Zaključeno je to na sinoćnjem sastanku navedenih političkih partija. Iako su u proteklom periodu vođeni intenzivni pregovori između ovih stranaka u kojima je učestvovala i Politička grupacija Pokrenimo Kladušu Adema Pajazetovića (sada član stranke „Narod i Pravda“), ova stranka na sinoćnjem sastanku nije prihvatila kandidaturu Hušića zbog kako su naveli u svom Saopćenju, da je u kontinuitetu svih dosadašnjih općinskih Načelnika vladao maćehinski odnos prema privredi i privrednicima i u takvom su stanju bili prepuštani na rad u otežanim uslovima bez i najminimalnije podrške bar kad je u pitanju izdavanje potrebnih dozvola za rad i investiranje.

„Kako je već odabrani kandidat Jasmin Hušić bio na funkcijama u Općinskom organu uprave a kod nekih Načelnika i desna ruka istom, gdje je mogao pokazati minimum podrške privrednicima i privrednom razvoju, on to nije učinio i s pravom sumnjamo da će to uraditi i na funkciji Načelnika“, stoji u Saopćenju NiP.

Također, i bivši načelnik Velike Kladuše Edin Behrić koji je ovu funkciju obnašao u periodu 2012.-2016.godina, oglasio se Saopćenjem za javnost u kojem je potvrdio svoju kandidaturu kao nezavisni kandidat za Načelnika.

Svoju kandidaturu za načelničku funkciju kao nezavisni kandidat najavio je i Ramo Hušidić, aktuelni predsjednik Udruženja Lovačka Organizacija (ULO) „Velika Kladuša“.

Uskoro se očekuje i ime kandidata Laburističke stranke BiH za načelničku funkciju, kao i konačna odluka stranke „Narod i Pravda“.

Lokalni izbori bi se trebali održati u nedjelju, 15.novembra. Prema podacima CIK BIH u Centralnom biračkom spisku za Lokalne izbore 2020.godine u Velikoj Kladuši je evidentiran broj od 43.771 birača koji imaju pravo glasa.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe